Uppmuntra lokala aktörer

Ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi åstadkomma mycket!Handel föder handel - det är sedan gammalt. Att stötta små företag och lokala entreprenörer kan bidra till högre levnadsstandard och utveckling utav samhället. Att gynna den lokal handel kan bidra till att fler företag väljer att lägga sina verksamheter i närområdet och på så vis bidra till ökad sysselsättning på arbetsmarknaden.

Ett annat sätt att se på lokal handel är att pengarna stannar lokalt samt att man bidrar till en levande ort med naturliga mötesplatser med personliga möten och gemenskap. Att handla i sitt närområde bidrar till att skapa jobb till personer i utanförskap samt att vi hjälps åt att minska på transporterna och dess inverkan på miljön. Alla kan inte bo i storstäderna, vi behöver göra hela Sverige levande! Utan handel så dör städer och samhällen och viktiga samhällsfunktioner kommer att gå till spillo. Så stället för att köpa den där produkten online, kolla om den finns hos din lokala handlare och vem vet - du kanske till och med kan lockas till att köpa något extra på grund av trevlig och kunnig butikspersonal.

shoeMe&Friends Hållbarhetsmål 2025

Vi kommer till våren 2025 att:

  • Bygga en community där konsumenter kan #shoemeandfriends när de köpt våra produkter hos någon utav de lokala handlarna och dela den shoppingupplevelsen på vår hemsida - som inspiration till andra
  • Aktivt att dela vidare de sociala inlägg som innehåller våra produkter så att de når ut till fler.
  • Vara den förmedlande kontakten mellan butiken och konsumenten när en kund söker en specifik produkt så att butiken kan sälja och kunden kan köpa.
  • Informera och utbilda butikspersonal om våra teknologier, special funktioner och andra viktiga detaljer så att konsumenten känner att de får den expertis som de förtjänar - vilket också gör att de gärna kommer tillbaka till den lokala entreprenören.
  • Delta i event och olika happenings för att sprida varumärkeskännedom och på samma sätt lära känna personerna som säljer våra produkter.
  • Underlätta för den lokala handlaren att sortera upp i säsong via nyhetsbrev och hemsidan så de kan erbjuda de unika varor som efterfrågas.